Strategisia muutoksia yhtiön ja seuran johdossa

St. Laurence Golfissa on sama henkilö hoitanut sekä yhtiön toimitusjohtajan että seuran toiminnanjohtajan tehtäviä ja aikaisemmin yhtiö ja seura maksoivat toimitus/toiminnanjohtajan palkasta puolet ja puolet. Pari vuotta sitten siirryttiin järjestelyyn, jossa aiemmin seuran palkkalistoilla olleet caddiemasterit, palvelupäällikkö, head caddiemaster ja 50% toiminnanjohtaja siirtyivät kaikki yhtiön palkkalistoille. Tämä on nykyisin toimialalla vakiintunut käytäntö. Yhtiö myy sitten Kotikenttäsopimuksessa sovitulla tavalla seuralle sen tarvitsemia palveluita.

Toimitusjohtajan tehtävät ovat vieneet valtaosan Kåhren ajasta viime vuosina. Sen lisäksi on myös käyty keskusteluita siitä, että meneekö seuran ja yhtiön asiat sekaisin, kun niitä johtaa sama henkilö? Asiasta on tehty esimerkiksi osakasaloitteita menneinä vuosina.

Mecki Kåhren lopettamisilmoituksen myötä (lue uutinen 7.3.2024) hallitukset käsittelivät tilannetta löytääkseen parhaan mahdollisen ratkaisun molemmille osapuolille. Jotta sekä yhtiön että seuran asioiden kehittämiseen voidaan varmistaa riittävät resurssit, ovat hallitukset päätyneet eriyttämään tehtävät toisistaan ja StLG Ry:n hallitus nimitti StLG Oy:n head caddiemasterin, Joona Mäenpään, toiminnanjohtajakseen.

Päätökseen vaikutti luonnollisesti paljon se, että Mäenpää oli kiinnostunut toiminnanjohtajan tehtävästä ja hän tuntee hyvin seuran toimintaa. Mäenpään nykyistä toimenkuvaa siis laajennetaan, mikä käytännössä tulee tuomaan hänelle lisää hallinnollista työtä. Vastaavasti StLG Oy:n tulevalle toimitusjohtajalle vapautuu tarvittavaa aikaa yhtiön sisäisten ja ulkoisten toimintojen, kuten kentän, kiinteistöjen ja palveluiden kehittämiseen vastaamaan nykyisten ja tulevien asiakkaiden tarpeita.

Käytännössä Mäenpää jatkaa edelleen yhtiön työntekijänä ja yhtiö laskuttaa toiminnanjohtajan palveluista seuraa kuten aiemminkin Kotikenttäsopimuksessa sovitulla tavalla.

Vastaavia järjestelyitä missä kaksi eri henkilöä hoitavat yhtiön ja seuran tehtäviä on mm Pickalassa ja Kytäjällä.

St. Laurence Golf ry                                                                   St. Laurence Golf Oy

Timo Savolainen                                                                         Petri Läntinen

puheenjohtaja                                                                             puheenjohtaja

• Lisää uutisia •

17.07.2024

Lomakausi on kiivaimmillaan ja se näkyy myös St.Laurence Golfissa – kentät ovat pelaajia lähes täynnä aamusta iltaan. Ja sehän on erittäin hieno juttu! Kenttien kova käyttöaste näkyy myös kentän kulutuksessa

15.07.2024

ST. LAURENCE GOLF TÄLLÄ VIIKOLLA AAMURÄNNI alkaa klo 7-> (kirjaathan itsesi rännivihkoon selkeällä käsialalla) PALLORÄNNI aamun- ja illan palloränni on tarkoitettu omille pelaajille ja heidän vierailleen. Vieraspelaajat ovat tervetulleita pelaamaan

05.07.2024

Nykyinen Pro Erik Myllymäki ilmoitti keväällä lopettavansa opetustehtävät ja siirtyvänsä urheluvälinekauppiaaksi Hämeenlinnan heti kauden päätyttyä. St. Laurence Golfin uudeksi Proksi on valittu 36 vuotias KTM Kristiina Lassila.  Krissen oma golfpolku