Strategisia muutoksia yhtiön ja seuran johdossa

St. Laurence Golfissa on sama henkilö hoitanut sekä yhtiön toimitusjohtajan että seuran toiminnanjohtajan tehtäviä ja aikaisemmin yhtiö ja seura maksoivat toimitus/toiminnanjohtajan palkasta puolet ja puolet. Pari vuotta sitten siirryttiin järjestelyyn, jossa aiemmin seuran palkkalistoilla olleet caddiemasterit, palvelupäällikkö, head caddiemaster ja 50% toiminnanjohtaja siirtyivät kaikki yhtiön palkkalistoille. Tämä on nykyisin toimialalla vakiintunut käytäntö. Yhtiö myy sitten Kotikenttäsopimuksessa sovitulla tavalla seuralle sen tarvitsemia palveluita.

Toimitusjohtajan tehtävät ovat vieneet valtaosan Kåhren ajasta viime vuosina. Sen lisäksi on myös käyty keskusteluita siitä, että meneekö seuran ja yhtiön asiat sekaisin, kun niitä johtaa sama henkilö? Asiasta on tehty esimerkiksi osakasaloitteita menneinä vuosina.

Mecki Kåhren lopettamisilmoituksen myötä (lue uutinen 7.3.2024) hallitukset käsittelivät tilannetta löytääkseen parhaan mahdollisen ratkaisun molemmille osapuolille. Jotta sekä yhtiön että seuran asioiden kehittämiseen voidaan varmistaa riittävät resurssit, ovat hallitukset päätyneet eriyttämään tehtävät toisistaan ja StLG Ry:n hallitus nimitti StLG Oy:n head caddiemasterin, Joona Mäenpään, toiminnanjohtajakseen.

Päätökseen vaikutti luonnollisesti paljon se, että Mäenpää oli kiinnostunut toiminnanjohtajan tehtävästä ja hän tuntee hyvin seuran toimintaa. Mäenpään nykyistä toimenkuvaa siis laajennetaan, mikä käytännössä tulee tuomaan hänelle lisää hallinnollista työtä. Vastaavasti StLG Oy:n tulevalle toimitusjohtajalle vapautuu tarvittavaa aikaa yhtiön sisäisten ja ulkoisten toimintojen, kuten kentän, kiinteistöjen ja palveluiden kehittämiseen vastaamaan nykyisten ja tulevien asiakkaiden tarpeita.

Käytännössä Mäenpää jatkaa edelleen yhtiön työntekijänä ja yhtiö laskuttaa toiminnanjohtajan palveluista seuraa kuten aiemminkin Kotikenttäsopimuksessa sovitulla tavalla.

Vastaavia järjestelyitä missä kaksi eri henkilöä hoitavat yhtiön ja seuran tehtäviä on mm Pickalassa ja Kytäjällä.

St. Laurence Golf ry                                                                   St. Laurence Golf Oy

Timo Savolainen                                                                         Petri Läntinen

puheenjohtaja                                                                             puheenjohtaja

• Lisää uutisia •

22.04.2024
17.04.2024

Oikein hyvää alkavaa (tai jo alkanutta) golfkautta 2024! On sitä taas odotettukin ja toivottavasti pieni uhkaava takatalven yritys ei aiheuta mitään pidempiä viiveitä sille, että päästään omille kotikentille pelaamaan. Jottei

17.04.2024

Sunnuntaina avataan ”sään salliessa” Kalkki-Petteri kaikille ja ajanvaraus aukeaa tänään 17.4 klo 13. Sunnuntaina 21.4 poikkeuksellisesti keltaiset ajat ovat vain tunnin välein. Aamuajat 8:35-10:05 ovat vielä toistaiseksi varattavissa ainoastaan toimistosta