Kentänhoitoasiaa 17.1.2023

Olemme juuri ylittäneet tammikuun puolivälin ja voimme todeta, että tämäkin talvi on ollut tähän asti erittäin vaihteleva säiden puolesta. Aikainen talvi toi tullessaan runsaat lumisateet jo ennen joulua, ja hetken Lohja oli Suomen runsaslumisin paikkakunta. Lunta oli lähes 60 cm. Talviulkoilijoiden iloksi kenttälatu tuli kuntoon ennätysaikaisin. Hiihto-olosuhteet olivat vain hetken ilo vesisateiden ja lämpimän sään myötä.
Vaihtelevan sään vuoksi greenien jäätilannetta on seurattu säännöllisesti. Jäätä ei kuitenkaan muodostunut missään vaiheessa. Tilanne oli siinä mielessä eri kuin viime talvena, että maa ei ollut juurikaan roudassa ja sadevedet/sulamisvedet pääsivät imeytymään maahan. Viime talvena kova routa jäädytti vedet maan pinnalle jääkanneksi.

Meidän kentällä greenit ovat olleet lumipeitteen alla koko ajan 22.11. lähtien, mutta lumen poistoon ei ollut tarvetta aikaisemmin. Viimeiset 7-8 päivää ovatkin olleet mielenkiintoisia. Ensin satoi uutta lunta n.15 cm ja viikko sitten lumikerros oli keskimäärin 30 cm. Lautuva sää toi kuitenkin runsaat vesisateet ja lumet hupenivat vaudilla. Viime torstaina saattoi todeta, että on aika ryhtyä edistämään greenien sulamista. Greenit putsattiin lumesta pikkutraktorilla, joka soveltuu hommaan loistavasti.  Aikaa kului kolme pitkää päivää, ja työ helpottui selvästi viimeisenä päivänä, kun sateet olivat keventäneet lumikerrosta merkittävästi. Poistettavaa lunta oli keskimäärin 10-15 cm.
Maanataina 16.1. olivat greenit jo 99% puhtaita lumesta, ja kun sääennusteessa oli pieni ’rako’ hyvää ruiskutuskeliä, saatiin greeneille vielä ruiskutus tautitorjunta-aineella tänä aamuna (17.1.). Viimeisestä ruiskutuksesta olikin kulunut jo huolestuttavan pitkä aika, mutta iloksemme lumen alta paljastui hyväkuntoinen nurmi. Vain muutamilla greeneillä oli yksittäisiä tautiläiskiä.
Voisin sanoa, että tällä kertaa yhteistyö säiden haltijan kanssa on sujunut hyvin, ja hetken voi taas olla levollisin mielin. Toisaalta talvea on vielä jäljellä ja uusia haasteitakin… ehkä.
Muuten kenttä on jo hyvin vähäluminen ja sulamisvesilätäköt ovat vähitellen imeytyneet pois. Hiihtoladusta ei ole enää mitään jäljellä.
Aikainen ja lämmin kevät olisi nyt tilauksessa:)

• Lisää uutisia •

13.05.2024

ST. LAURENCE GOLF TÄLLÄ VIIKOLLA AAMURÄNNI alkaa klo 7-> (kirjaathan itsesi rännivihkoon selkeällä käsialalla) AJANVARAUS JA CADDIEMASTER MA-TO 8:00-18:00 & PE-SU 8:00-17:00 TOIMISTOPALVELUT ARKISIN MA-PE 9-16 (tai erikseen sovittaessa muuna

08.05.2024

Yhteistyöllä haluamme kiittää uskollisia, sitoutuneita osakkaita ja tuoda osakkeen omistamiselle merkittävää lisäarvoa. St. Laurence Golfin, Golf Talman, Pickala Golfin ja Master Golfin osakkeenomistajat saavat pelata kullakin kumppanikentällä kaksi kierrosta ilman