”Caddiemaster ei ole rotta” – Onko hyvä käytös jo katoava luonnonvara?

Viimeisten viikkojen aikana olen joutunut kapteenin roolissa pohtimaan useita kertoja otsikon asiaa hyvinkin erilaisten tapausten kautta. Kapteenin tehtäviin kuuluu golf-etiketin eli kentällä käyttäytymisen valvominen ja on pakko myöntää, että välillä on vaikea ymmärtää mihin normaalit käytöstavat ovat kadonneet. Vai onko niin, että käyttäydymme vielä kotona ja läheisten kanssa asianmukaisesti, mutta kun päästään rakkaan harrastuksen pariin, niin peto on irti ja homma lähtee lapasesta?

 

Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Riitta Koivuranta kirjoitti aiheeseen liittyvän artikkelin 13.6.2010 ja käytti tuota sangen raflaavaa otsikkoa – ”Caddiemaster ei ole rotta”. Artikkelissa Koivuranta puolusti viattomia, muiden luomia ohjeistuksia noudattavia caddiemastereita jäsenten purkauksilta: ”Caddiemasterin sanotaan olevan kentän käyntikortti pelaajille. Jotkut golfarit voisivat vastaavasti katsoa peiliin ja miettiä, millaisen kuvan he antavat itsestään vieraillessaan eri kentillä.” HS, Riitta Koivuranta, 13.6.2010. Erittäin ajankohtainen artikkeli edelleen, valitettavasti.

 

Toinen, myöskin käyttäytymiseen liittyvä viime viikkojen kestoaihe on ollut kentältä löytyvät roskat ja jätteet. Lista on lohduton –  tupakan natsoja (viimeksi esim. Wirkkala Trophyn aikana KP 15 griiniltä), nuuska- ja nikotiinipusseja, pulloja, tölkkejä, erilaisia eväskääröjä jne. Onko niin, että nykyään jotkut heittelevät kotonaankin roskia lattialle ja jatkavat sitä samaa myös luonnon keskellä? Käsittämätöntä toimintaa ja lisäksi vielä rikkoo jätelakia. Eli ryhtiliikkeen paikka meille kaikille.

Päätän ”saarnani” tähän ja tiivistän sen näihin vanhoihin viisauksiin:

 

  • Kunnioita peliä
  • Kunnioita kenttää
  • Ja kunnioita muita pelaajia ja kenttähenkilökuntaa

Näillä pärjää jo aika pitkälle – vai mitä?

 

Kapteeni Pekka

• Lisää uutisia •

01.03.2024

Talvi on ollut pitkä ja runsasluminen. Lunta on ollut parhaimmillaan lähes 60 cm. Pysyvä lumipeite saatiin jo marraskuun puolella. Talven aikana koettiin myös useiden päivien kovia pakkasjaksoja. Talven aikana on

13.02.2024

Talvihallikortit alennettuun hintaan Aikuiset 80€ / Juniorit 40€ Kortin voit hankkia toimistolta sen aukioloaikoina. Tarvittaessa myös etälataus klubikorttiin on mahdollinen.

30.01.2024

St. Laurence Golfin Rasmus Lindberg on valittu U18 maajoukkueeseen sekä Oskari Hankimo U15 maajoukkueeseen. Onnittelut Rasmukselle ja Oskarille valinnoista! Linkki Golfliiton uutiseen -> https://golf.fi/kilpagolf/team-finland-amatooriryhmat-valittu/